Око магазин: Кајл Скот, први међу једнаким девлет -мусафирима

Каква је моћ амбасадора великих сила у Србији 2019.

Скот или Скат, реци ми како називаш америчког амбасадора и рећи ћу ти ко си. Та дилема појавила се чим је актуелни амерички амбасадор дошао у Београд и рекао како би волео да изговарају његово презиме. То је био прва а у ове три године имали смо још много његових изјава које су различито тумачене у српској јавности. Последња о генералу Лазаревићу на челу бесмртног пука. Шта нам то говори о моћи амбасадора великих земаља у Србији 2019, да ли је амерички амбасадор изузетак или само први међу једнакима и какав је случај са другим државама слилчне величине?

Таксисти и возачи апликације КарГо раде заправо исти посао. На различит начин и по различитим ценама. Да ли због тога или нечег другог, прилично су непријатељски расположени једни према другима. Једни друге чак оптужују да су чланови мафије, да се баве сивом економијом и знају да баш они други имају политичку подршку. Инциденти између њих не престају а ко је у праву и како ће се завршити овај сукоб на улицама Београда?

Између два светска рата Париз је био уметнички центар света. На Монпарнасу у чувеној кафани Ла Купол седели су Пикасо, Матис, храну и пиће плаћали својим скицама. Стубове најчувеније париске кафане осликавао је и Сава Шумановић. У Паризу је Шумановић насликао и једну од најпознатијих слика Луксембуршки парк. 17. маја у културном центру Србије у Паризу биће отворена изложба "Сава Шумановић и тајна под куполом". Подсећамо вас на париски период великог сликара из Шида .

Аутор емисије: Горислав Папић

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се