Мој рођак са села

Двадесетосма епизода: Ене

Двадесетосма и последња епизода ТВ серије "Мој рођак са села", којом се на РТС-у завршава емитовање једне од најквалитетнијих, најгледанијих и најконтраверзнијих српских ТВ серија свих времена, смели приказ нас самих, нашега карактера и обичаја нашега народа и метафоре на нашу политичку стварност који су се одиграли на самом почетку 21-вог века.

У епизоди која носи назив "Ене", Невена одлази код мајке у Крагујевац, а Рајко и Биса споре се око кризе у њиховој породици. Дуња предлаже Вранићу да ручају у воћњаку, те јој он касније препричава своје успомене из детињства. Малиша и Драгана доручкују заједно са деда Рајком и баба Бисом, који им у аманет остављају причу о времену када су се упознали и заволели. Вранић и Дуња присећају се почетака њихове везе, али јој он, поред тога, исприча и неке непознате делове о боју на Косову о којима је и сам у младости слушао. Невена стиже у Крагујевац код мајке Милене и ова је изгрди што је закаснила на ручак, на шта јој Невена пребаци да ју је напустила и отишла од куће. Покуњена Милена одводи Невену на ручак у пицерију и тамо сазнаје да ћерка жели да јој остане на селу и да развија туризам свог места у временима која тек долазе. Малиша долази по Невену и има дирљив сусрет са мајком Миленом која као да се и њему извињава што не живи више у дому Малешевића. Дракче је остао потпуно сам у Бисиној кући у Врњачкој Бањи. Поставио је сто за вечеру за двоје, али зна да се нико неће појавити. Увече, уз светлост свећа на постављеном столу, Дракче исповеди празној столици преко пута његове како се упознао са Миленом и колико му је стало до ње. Након вечере леже да спава. У глуво доба ноћи појављује се Рајко Малешевић над креветом свог сина Дракчета...

Главне улоге у серији играли су: Војин Ћетковић (као Миломир Вранић), Драган Јовановић (као Драгорад Малешевић-Дракче), Дубравка Мијатовић (као Милена Малешевић), Танасије Узуновић (као Рајко Малешевић), Љубинка Кларић (као Дуња Вранић), Вера Чукић (као Бисенија Малешевић), Сузана Лукић (као Драгана Малешевић), Лазар Дубовац (као Малиша Малешевић) и Миона Радојковић (као Невена Малешевић).

Уредник серије: Марко Новаковић

Директор фотографије: Небојша Башић (Уредница првог циклуса: Јелица Зупанц)

Сценограф: Дејан Анђелковић

Писац сценарија: Радослав Павловић (Сценограф првог циклуса: Кирил Спасевски)

Редитељ: Марко Маринковић

Костимограф: Невена Миловановић

Извршни продуцент: Зоран Јанковић

Монтажери: Горан Митровић

(Извршни продуцент првог циклуса: Саша Јанковић) Бранислав Годић

Композитор: Драгољуб Илић

приозводња:

Радио Телевизија Србије - ТЕелевизија Београд
Редакција Драмског и Домаћег Серијског Програма
2007 - 2011. године

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво