Приказ способности ВС и МУП РС "Одбрана Слободе"

Поводом Дана победе приказ способности Војске Србије и Министарства унутрасњох послова биће одржан 10. маја у Нишу.

Програм приказа обухвата свечани дефиле пешадијског ешалона, дефиле моторизованог ешалона, налет ваздухопловног ешалона и падобрански десант.

Планирано је учешће више од 4000 припадника Војске Србије и МУП-а, око 300 борбених и неборбених возила и система као и око 40 разних летелица. 

РТС ће овај велики догађај преносити на свом првом програму од 10.55 часова, а део Јутарњег програма у петак ће такође бити посвећен војно полицијској смотри у Нишу.

Већ од 9.30 у Јутарњем програму ће бити гости који ће најавити детаље смотре, Мирослав Лазански, војноплотички коментатор и припадници Војске Србије и МУП-а. У програм ће се из Ниша са војног аеродрома и са Булевара на коме ће бити одржана смотра, укључивати репортери са својим гостима, али и са аеродрома у Батајници одакле ће полетати Миг-ови Војске Србије.

Одговоран за планирање организовање и извођење приказа способности је командант копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, а за команданта приказа је одређен његов заменик бригадни генерал Владета Балтић.

Стручни коментатори смотре који ће публици и гледаоцима РТС-а у сваком тренутку објашњавати детаље свега што видимо у дефилеу биће пуковник ВС Дејан Петковић и пуковник полиције Новица Плескоњић.

Репортери: Биљана Радуловић, Милан Срдић и Ана Манојловић

Продуценти преноса:Петар Милошаковић и Надица Ненадовић

Редитељ: Веселин Грозданић

Одговорни уредник преноса: Весна Сладојевић

број коментара 0 Пошаљи коментар