С Тамаром у акцији

Породица Милетић, село Каменаре, Крушевац

Јелену Милетић (20) и Милоша Милетића (18) мајка је напустила у раном детињству. Од када је њихов отац умро пре неколико година од инфаркта, о њима брине рођени стриц Градимир са којим живе у трошној, старој, породичној кући, у селу Каменаре код Крушевца. Градимир је увек био изузетно везан за децу и суштински није основао сопствену породицу јер је бринуо о Јелени и Милошу цео живот.

У селу Каменаре људи живе углавном од каменорезачког заната којим су се бавили и Десимир (отац) и Градимир док су могли. Зарађивали су довољно да се прехране али никада и довољно да уреде кућу коју су наследили, тачније да направе купатило, да уведу воду. Јелена и Милош су веома везани за стрица који их је одшколовао, и веома рано су почели да раде како би и њему олакшали живот. Милош је изучио керамичарски занат, често борави на терену, Јелена се запослила у продавници прехрамбене робе у Крушевцу, сваки викенд долази код стрица и сада она брине о њему пошто му је здравље нарушено. Милетићи су врло привржени једно другом, веома су вредни, поштују се, воле своје село. Јелени је сада у првом плану уштеда новца за полагање возачког испита како би лакше долазила у село да обиђе стрица.

Тамарина екипа је уз помоћ општине окупила пре свега јавна предузећа водовод и Електродистрибуцију да помогну домаћинству Милетића. Уведена је вода и промењена је струја, а затим су се окупили и дивни приватници који су донирали нов кров, и помогли у изради фасадерских радова. Тамариним мајсторима помагали су и Милошеви другови из села као и фирма за коју ради у Лесковцу. Из Лесковца са градилишта су дошле колеге и пар дана су помагали Тамариним мајсторима. Комшије из села су пружиле своје гостопримство, као велики љубитељи емисије, читавој Тамариној екипи и мајсторима који су радили на кући Милетића пет радних дана. Градимир је Тамару провео по селу, причао о каменорезачком занату и одвео је у суседно село, Белу Воду, престоницу клесарства и нематеријалне баштине Србије.

У новој епизоди емисије "С Тамаром у акцији" биће речи и о Лазаревом граду, цркви Лазарици и другим природним лепотама које се везују за чувени Чарапански крај Србије. Нова дивна породична прича добија још један дирљив и срећан крај, тачније нов животни почетак.

Седма по реду епизода на програму је на Велики петак, 26-тог априла са почетком у 21ч, на Првом програму Јавног сервиса Србије.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво