Око: Степинац, Ватикан, НДХ

Да ли случај Степинац чека неко ново време?

Годишњица пробоја логораша Јасеновца у Хрватској је 4. годину заредом обелезена у три колоне. У Србији Емир Кустурица најављује снимање филма о Јасеновцу, који би био нека врста српске Шиндлерове листе.

О некадашњем загребачком надбискупу Алојзију Степинцу и његовом проглашењу за свеца, данас се мало мање говори.

Међутим, у Србији је недавно објављена књига о Степинцу. Аутори су Никола Жутић и Љубодраг Димић, академик и члан Мешовите српско-хрватске комисије која је расправљала о случају Степинца.

Шта ћемо ново сазнати о Степинцу кад се отворе ватикански архиви, и да ли је папа Фрања одлучио да случај Степинца сачека неко ново време?

О томе у емисији говоре: Љубодраг Димић, професор Правног факултета Борис Беговић и Милан Кољанин из Института за савремену историју, такође члан комисије која је расправљала о Степинцу.

Аутор и водитељ: Стеван Костић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво