"Краљ Петар I"

После успеха на Церу, Аустроугари крећу у нове нападе, а српска војска је ослабљена и без муниције. Краљ Петар решава да напусти бању и придружи се својој војсци. Седму епизоду серије "Краљ Петар I" погледајте 21. априла у 20ч на Првом програму РТС-а.

Успех у Церској бици није прошао без последица. Војска је ослабљена и без муниције, морал је на ниском нивоу, а јављају се и први случајеви дезертерства. Зато краљ Петар напушта бању и решава да са увери у право стање ствари. С обзиром на расположење у војсци, одлуке о даљем деловању морају бити донете што пре.

Иако Радомир Путник заговара примирје, сматрајући да је наставак борби самоубилачка мисија, Живојин Мишић је присталица жестоког напада на надмоћнијег непријатеља. За то је неопходна муниција, коју српска војска не поседује. И док краљ Петар тражи помоћ од страних посланстава, једна мајка тражи свог сина Маринка.

Седма епизода серије "Краљ Петар I" емитује се у недељу 21. априла у 20ч на Првом програму РТС-а. Репризу можете погледати наредне недеље, 28. априла у 16ч.

Уредник серије: Дуња Петровић

Редитељ: Петар Ристовски

Сценаристи: Владимир Ћосић, Милован Витезовић, Петар Ристовски

Играју: Лазар Ристовски, Милан Колак, Иван Вујић, Љубиша Савановић, Александар Вучковић, Марко Тодоровић, Даница Ристовски, Светозар Цветковић, Радован Вујовић, Tихомир Арсић, Танасије Узуновић, Бранко Јеринић, Миодраг Кривокапић, Небојша Миловановић, и многи други

Директор фотографије: Душан Јоксимовић
Композитор: Миодраг Цицовић
Сценограф: Аљоша Спајић
Костимограф: Борис Чакширан
Монтажери: Лазар Предојев, Милена Предић
Продукција: Радио Телевизија Србије
Извршна продукција: "Зилион филм" - Лазар Ристовски

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се