Културни дневник

Гост Културног дневника је Ђорђе Озболт, уметник који ће представљати Србију на 58. Бијеналу савремене уметности у Венецији.

У Народном позоришту премијерно "Нечиста крв" у режији Милана Нешковића. "Задужбину Милана Младеновића" основали су пријатељи и колеге легендарног музичара и установили истоимену музичку награду.

Наступом виолинисте Романа Симовића и пијанисте Вадима Холоденка завршава се овогодишњи циклус концерата "Коларац твој свет музике". Уручена Награда за лепоту говора "Радмила Видак", коју заједнички додељују Радио Београд 2 и Културно-уметнички програм Телевизије Београд.

Културни центар Београда узвратио посету Ријеци богатим изложбено-филмским програмом "Град и грађани". Стогодишњица формирања покрета Баухаус у Немачкој обележава се током целе године, поред осталог и отварањем нових музеја.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Маја Туцаковић
Монтажа Никола Манић
Реализација Маја Мандић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво