Око економије: Подвлачење црте

Воља о провери порекла имовине опет на провери.

Како са платом мањом од хиљаду евра, градјанин себи може да приушти стан вредан више стотина хиљада евра, викендицу, јахту итд? Знак питања је још већи уколико је реч о јавном функционеру. Србија би до коначно могла да добије Закон о преклу имовине, јер су министарства правде и финансија предложили Нацрт тог закона,а јавна расправа је управо завршена. Под лупом би тако могли да се нађу и политичари и привредници и естрадни уметници. План је да се Закон примењује ретроактивно,а црта се подвлачи 1.јануара 2007. године.

И то не би био и није први пут да се такав закон најављује, с обзиром на то да се пуних 18 година њиме "прети" свима онима који избегавају пријављивање прихода, пореза и који добијају надокнаде за разне "комбинације".

О закону о пореклу имовине, идеји - како би требало и како би могао да се примењује, да ли је пресудна политичка воља и/или бескомпромисност и стручност порезника, како је овај проблем решен у другим земљама, разговарамо у емисији Око економије.

Гости су: Радомир Илић, државни секретар у Министарству правде и Немања Ненадић, програмски директор Транспарентности Србија.

Емисију води и уређује Весна Дамјанић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво