РТС ординација

Као и увек, ове недеље у РТС ординацији биће забавно, занимљиво и здраво. На почетку позната водитељка припремаће здрав ручак, затим ћете сазнати како се тумаче тешки термини у радиолошком извештају и на крају ће бити разјашњене заблуде о реуми.

У кухињи РТС ординације увек се припремају здрава јела. Ове недеље лосос на свој начин кува водитељка и новинарка РТС-а Сања Драгићевић Бабић. Чућете због ког здравственог проблема Сања воли ову рибу и како се храни када устаје у 4 ч. ујутро. Водитељка Марија Поповић даће предлог здравих слатких штанглица које се не пеку. Колико су здрави избори две водитељке оцениће нутрициониста Мирјана Љутић Јездимировић.

У Ординацији ћемо разјаснити компликоване термине који се налазе у лекарским извештајима после прегледа ултразвуком, рендегном, скенером или магнетном резонанцом. Све ће објаснити радиолог др Бојан Банко из Клиничког центра Србије. Сазнаћете шта значи фокална лезија, фиброзно ткиво, кацификат и још много тога корисног.

Истине и Заблуде биће о реуми, а све ће разјаснити др Ивица Јеремић, реуматолог са Института са реуматологију. Сазнаћете да ли је дозвољено вежбати са реумом, које намирнице сметају реуматксим болестима, како се те болести препознају на време и још много тога.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.

Редитељ је Петар Станојловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара