Да Можда Не: Јавни извршитељи - право и наплата

У емисији Да Можда Не о јавним извршитељима, досадашњим искуствима, проблемима и искушењима нашег правног система наплате потраживања.

Јавни извршитељи су од свог увођења у правни систем Србије на удару критичке јавности. Сцене насилних исељавања и заплене имовине су оно што им ствара негативну слику у јавности, а случајеви сумњичења за корупцију их прате на сваком кораку.

С друге стране, неспорна чињеница је да су јавни извршитељи допринели ефикаснијем систему извршења и да је њиховим радом решено преко два милиона старих извршних премета који су оптерећивали судове. Каква су досадашња искуства? Да ли су законодавна решења и пракса јавних извршитеља подједнако примерена муци и дужника и поверилаца? Како унапредити систем наплате потраживања у Србији, на чијој страни је закон и сила?

У емисији ће говорити:

Александра Трешњев, председница Коморе јавних извршитеља, Иван Златић, активиста Здружене акције Кров над главом, Проф. др Небојша Шаркић, декан Правног факултета Универзитета Унион, Јелисавета Василић, чланица Савета за борбу против корупције.

Аутор и уредник: Оливера Ковачевић.

Четвртак, 4. април, 21.00 ч.

број коментара 0 Пошаљи коментар