"Краљ Петар I"

Шеста епизода: Иако Аустроугари имају више људства и наоружања, српска војска има нешто много значајније - искуство из два балканска рата. Ово ће бити од велике важности током Церске битке, прве у низу који Србију чека. Шесту епизоду серије "Краљ Петар I" погледајте 14. априла у 20 ч на Првом програму РТС-а.

Уочи Церске битке, српски војници у јединици поднаредника Животе Радојчића распоређују се на војне функције. Маринко Спасојевић из села Словац, иако без војног искуства, добија своја задужења, не слутећи да ће ускоро морати да се суочи са правим лицем рата.

Бежећи од Аустроугара који су му убили родитеље, дечак Момчило завршава на бојном пољу, спреман да их освети. И док на планинама војска распоређује топове, пешадијци чекају на знак регента Александра и генерала Степе Степановића, који ће усмерити ток ове чувене битке.

Током битке на Церу укрстиће се путеви, не само аустроугарске и српске војске, већ и животни путеви Момчила, Маринка и Ђорђа Карађорђевића.

Шеста епизода серије "Краљ Петар I" емитује се у недељу 14. априла у 20 ч на Првом програму РТС-а. Репризу можете погледати наредне недеље, 21. априла у 16 ч.

Уредник серије: Дуња Петровић
Редитељ: Петар Ристовски
Сценаристи: Владимир Ћосић, Милован Витезовић, Петар Ристовски
Играју: Лазар Ристовски, Марко Баћовић, Љубиша Савановић, Александар Вучковић, Марко Тодоровић, Тихомир Арсић, Милан Колак, Даница Ристовски, Иван Вујић, Танасије Узуновић, Бранко Јеринић, Светозар Цветковић, Миодраг Кривокапић, Небојша Миловановић, Радован Вујовић и многи други
Директор фотографије: Душан Јоксимовић
Композитор: Миодраг Цицовић
Сценограф: Аљоша Спајић
Костимограф: Борис Чакширан
Монтажери: Лазар Предојев, Милена Предић
Продукција: Радио Телевизија Србије
Извршна продукција: "Зилион филм" - Лазар Ристовски

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво