С Тамаром у акцији

Помоћ за породицу Минић, Деспотовац

Зорица Минић је самохрана мајка која болује од првог степена мултипла склерозе. Отац јој је био велики стручњак спелеологије, радио је у Ресавској пећини. Од предузећа је добио стан у коме је Зорица живела цео живот. Иза себе има ванбрачну заједницу из које има сина Филипа. Са супругом је живела у свом девојачком стану.

Сада ради на одређено време у ЈП "Ресавска пећина" у администрацији. Живи од своје плате и мајчине пензије. Бака Милосава се веома слабо креће, три године није излазила из стана. Зорица тренутно прима витаминске терапије, али се никада не зна, нажалост, у ком правцу ће болест напредовати. Од смрти оца, има више од двадесет година, Зорица није била у могућности да реновира стан у којем живи са мајком и сином. Истиче да никакву помоћ нема од бившег партнера који не плаћа ни алиментацију. Намештај у стану је старији од ње саме, санитарије у купатилу и кухињи као и столарија није мењана више од 40 година.

Зорицу су за емисију "С Тамаром у акцији", пре свега, пријавиле колеге из фирме са којима се одлично слаже и који су јој велика подршка.

Архитекта Тамарине екипе Александар Поповић имао је пре свега задатак да Зоричин стан "просветли" с обзиром да је зграда окренута према северу. Рушењем зидова, проширивањем и застакљивањем терасе, уз помоћ светлих боја, ведром бојом намештаја, и декорацијом, прераспоређивањем структуре стана, бака и Филип су добили своје собе, а читав животни простор је продисао новом енергијом.

Тамарини мајстори су уз помоћ јавног предузећа из Деспотовца, који су највише помогли у ношењу шута из стана и уношењу материјала који је био неопходан за комплетно реновирање стана, успели да у задатом року свим Минићима пруже нов животни простор.

Предео Горње Ресаве одише нетакнутом и незагађеном природном лепотом. Карактеришу га крашке планине Хомоља и јужног Кучаја које је Тамара желела да пренесе гледаоцима у новој епизоди серијала "С Тамаром у акцији".

Осим познате лепоте Ресавске пећине и манастира Манасија, гледаоци ће на посебан начин који карактерише стил екипе "С Тамаром у акцији", уживати у још једној хуманитарној акцији, која је на програму у петак 5. априла, на Првом програму РТС-а са почетком у 21ч.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво