Кухиња мога краја

У другој епизоди нове сезоне серијала "Кухиња мога краја" упознаћемо се са Светланом Трифуновић из Врњачке Бање.

Са поносом истиче да се у њеној кухињи као и у животу преплићу многи путеви и да сваки крај Србије у њој има своје место. Рођена у Шапцу, живела у Војводини, сада у Шумадији, Светлана као председница удружења "Златне нити" са осталим чланицама уз подршку супруга Славољуба, има само један циљ - да сачува од заборава старе занате, јела и народно стваралаштво, и пре свега то знање пренесе на своје и мужевљеве бројне потомке.

Причљива, туризмолог по професији, за своје другарице је приредила прави времеплов приказујући им израду разних рукотворина у оквиру своје радионице, а због њеног искуства млађе учеснице током дружења звале су је "мама". Светланина кухиња обилује домаћим специјалитетима а драж јој даје умешност због које и чувена пржа има нови укус.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се