Аутопортрет: Олга Димитријевић

Гошћа емисије Аутопортрет је једна од водећих драмских ауторки нове генерације- Олга Димитријевић. Ова списатељица, редитељка, критичарка и извођачица направиће осврт на све сфере свог рада у разговору са театрологом Иваном Меденицом и драмском списатељицом Мајом Пелевић.

У рубрици Ко сам ја биће речи о критичарском раду Олге Димитријевић, који је Иван Меденица пратио као њен професор и ментор, а он ће направити и сопствени осврт на драмско стваралаштво ове списатељице. Олга Димитријевић ће говорити о мотивима који се везују за њен рад и темама које у својим драмама истражује.

О редитељском и извођачком искуству, Олга Димитријевић ће говорити у сегменту Деконструкција, са својом сарадницом и пријатељицом Мајом Пелевић. Њих две ће у разговору, између осталог, открити и како су дошле на идеју да направе представу "Слобода је најскупља капиталистичка реч", те шта за писца значи када режира и изводи свој текст.

Тајно место Олге Димитријевић је Бањица, а у рубрици Мој избор говори како је на њу утицала представа Ане Терезе де Керсмакер.

Разговор у студију модерира Снежана Стаменковић Јојић.

Уредница и сценаристкиња емисије: Тамара Барачков

Редитељ: Милан Јовановић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво