"Краљ Петар I"

Друга епизода: Док се сукоб између Аустроугарске и Србије продубљује, краљ Петар мора да одржи мир, како у земљи, тако и између својих синова. Ипак, Апис има другачије планове. Другу епизоду серије "Краљ Петар I" погледајте 17. марта у 20 ч на Првом програму РТС-а.

Због економског осамостаљивања, Аустроугарска кажњава Србију уводећи забране на извоз. Сукоб продубљује и тежња Аустроугарске да припоји Босну, у којој је већином српско становништво. У јеку ових околности, краљ Петар се труди да одржи мир у земљи, док Апис и његове присталице заговарају рат у Босни.

Наслућујући да тешка времена тек долазе, краљ Петар покушава да помири разлике између својих синова, одговорног и тактичног Александра и неустрашивог, али сировог Ђорђа. И док Александар одлази на школовање у Русију, Ђорђе срља у љубавну аферу, која га може скупо коштати.

Друга епизода серије "Краљ Петар I" емитује се у недељу 17. марта у 20 ч на Првом програму РТС-а. Репризу можете погледати наредне недеље, 24. марта у 16ч.

Уредник серије: Дуња Петровић

Редитељ: Петар Ристовски

Сценаристи: Владимир Ћосић, Милован Витезовић, Петар Ристовски

Играју: Лазар Ристовски, Марко Баћовић, Љубиша Савановић, Александар Вучковић, Марко Тодоровић, Тихомир Арсић, Милан Колак, Даница Ристовски, Иван Вујић, Танасије Узуновић, Бранко Јеринић, Светозар Цветковић, Миодраг Кривокапић, Небојша Миловановић, Радован Вујовић и многи други

Директор фотографије: Душан Јоксимовић

Композитор: Миодраг Цицовић

Сценограф: Аљоша Спајић

Костимограф: Борис Чакширан

Монтажери: Лазар Предојев, Милена Предић

Продукција: Радио Телевизија Србије

Извршна продукција: "Зилион филм" - Лазар Ристовски

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво