Квадратура круга: Културно- историјско благо Телевизије Србије

Близу 200.000 сати програма, снимљеног на различитим тв форматима, у последњих 60 година, чува се у депоима Телевизије Србије.

Само на филмској траци, на којој су осим филмова и драма, снимане и серије и документарне и образовне емисије, чува се око 30.000 сати програма.

Ниједна телевизија са простора Србије и југоисточне Европе нема тако богату архиву, као РТС која је деценијама уназад бележила све важније догађаје, из свих области живота, у Србији, Југославији и свету.

Са архивским снимцима које чува Телевизија Србије, ова телевизијска кућа би наредних 20 година могла без прекида, да емитује програм, без производње нових емисија, филмова и серија.

Осим приче о томе шта је све сачувано у протеклих 60 година у Телевизији Србије, у новом издању Квадратуре круга видећете како је текла еволуција телевизијских формата, како се мењала технологија, како је изгледао први живи тв пренос из 1961. године из Ужица, а како живот тих година.

Видећете како изгледа процес рестаурације и дигитализације и кроз које све процесе и фазе пролази филмска трака док не добије дигитални формат.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво