РТС ординација

У овонедељној РТС ординацији за нацију певачица Биља Крстић куваће здрава јела од проса. Научићете како се тумаче резултати крвне слике, а одговоре на ваша питања даје хепатолог, стручњак за јетру.

У првом делу емисију Храна  као лек, певачица Биљана Крстић показаће како она припрема чорбу од проса и паприке пуњене просом. Сазнаћете ко би требало да избегава ову намирницу и зашто, колико је кумин здрав и још много тога.

У Ординацији ће бити речи о крвној слици. Како се тумачи извештај који добијемо из лабораторије објасниће Драгана Милић, медицински биохемичар. Сазнаћете шта значи када је неки параметар повишен, а шта када је снижен, када резултати нису тачни и која понашања пре вађења крви утичу на то да се нпр. леукоцити и хемоглобин поремете.

На крају Ви питате хепатолога, проф. др Радмилу Јешић Вукићевић из Клиничког центра Србије. Професорка ће говорити о томе како се лечи масна јетра, може ли да боли, како алкохол утиче на стање овог органа, који лекови оштећују јетру и још много тога корисног.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.

Редитељ је Петар Станојловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара