Културни дневник

Гост Културног дневника је Аја Јунг, оснивач и уметнички директор Београдског фестивала игре. Повод је шеснаесто издање Фестивала, које ће под слоганом "Емоције" трајати од 22. марта до 12. априла.

Најпознатији балетски уметник данашњице, кореограф и глумац Сергеј Полуњин, пред гостовање у Народном позоришту дружио се са новинарима.

У оквиру Дана франкофоније, у Француском институту уприличено је вече "Станислав Винавер и француска култура".

У Београду је представљена аутобиографија Теодора Рузвелта, кога сматрају једним од најбољих председника Сједињених Америчких Држава.

У Српском народном позоришту у Новом Саду, премијерно је изведена представа "Најусамљенији кит на свету" Тијане Грумић, у режији Зијаха Соколовића.

Гудачки ансамбл "Метаморфозис", којим руководи истакнути виолиниста Саша Мирковић, наступио је у Галерији РТС, у оквиру циклуса "Гудачи у галерији", који организује Радио Београд 2.

Представљамо филм "На капији вечности" о последњим данима сликара Винсента ван Гога.

Сваке вечери, од понедељка до петка, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Војка Пајкић Ђорђевић
Монтажа: Никола Манић
Реализатор: Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар