Аутопортрет: Кокан Младеновић

"Да можете да будете неко други, ко бисте били", једно је од пет питања "Прустовог упитника", на које одговара позоришни редитељ Кокан Младеновић.

Редитељ представа "Афера недужне Анабеле", "Ружење народа у два дела", "Развојни пут Боре Шнајдера", "Јами дистрикт", "Клошмерл", "Пад", "Зона Замфирова", "Чикаго", "Кад би Сомбор био Холивуд", "Облак у панталонама" и бројних других остварења, у емисији "Аутопортрет" открива због чега је театар којим се сада бави много личнији, него онај када је почео да режира.

Гост Кокана Младеновића, у рубрици "Ко сам ја?", је његова дугогодишња сарадница, драматург Бранислава Илић, с којом је делио средњошколске дане у глумачкој школи у Нишу, а затим и студентске дане на ФДУ у Београду.

Како је одлучио да буде редитељ а не глумац, какав су утицај одиграли професори Мирослав Беловић и Никола Јевтић, која представа је била преломна на почетку каријере, тек су нека од питања на које аутопортретиста одговара у емисији.

С другим гостом, глумцем Браниславом Трифуновићем, у сегменту "Деконструкција", Кокан Младеновић говори о процесу рада, ауторским пројектима и о томе због чега је прихватао позиције у позоришном систему.

У рубрици "Тајно местo", аутопортретиста гледаоце води на Зиндан капију на Калемегдану.

Уредник и модератор емисије је Снежана Стаменковић Јојић.
Сценариста: Тамара Барачков
Редитељ: Милан Јовановић
Аутопортет, четврта сезона: Кокан Младеновић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара