Златна идеја

У новој епизоди серијала Златна идеја упознаћемо предузетнике општине Владимирци, која има свој дуг и занимљив историјат. Кошнице и опрема за пчеларе из ове општине тражи се у целом свету, али то је случај и са другим произвођачима. Ово подручје погодно је за развој воћарства, сточарства, пољопривреде, али и трговине и туризма.

Породица Станишић се бави сточарством од шездесетих година прошлог века, још од времена када се млеко у Владимирце носило седам километара пешице. Живадин је делатност, од које и данас породица живи, проширио 1995. године.

Упознали смо и Игора Николића који је као врло млад преузео посао од оца и деде. Данас студира и бави за узгојем стоке.

Породица Пантелић се поред узгоја пољопривредних култура, већ пет година бави и воћарством, а допунски посао нашли су у традиционалној производњи ћумура.

У овој општини у предузетничке воде упустили су се првобитно трговци и породица Ружичић, чија два сина данас воде пословање.

Компанија Фер транс 91 је основана 1991. године и обављања услуга производње, трговине и транспорта.

Милорад Павловић је дипломирани инжењер пољопривреде, а пчеларством се породично бави већ 25 година, развили су бренд медена за производњу меда и израду кошница и пчеларске опреме.

Милош Димитријевић је након студија добио посао у компанији Поповић, која је откупила велики комплекс млинова у оптини Владимирци, што је изузетно важно за опстанак младих људи и развој овог краја.

Обишли смо и компанију Еурополис која запошљава локално становништво и лидер је у производњи грађевинске опреме од челика.

Уредница емисије: Тамара Јаковљевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво