"Краљ Петар I"

Од 10. марта, недељом од 20 часова почиње емитовање прве серије о Краљу Петру I, у режији Петра Ристовског.

Прва епизода дешава се након Мајског преврата 1903. и смакнућа Александра Обреновића и Драге Машин, када на српски престо долази Петар I Карађорђевић.

Завереници који су учествовали у преврату врше притисак на краља мислећи да им дугује престо, док са дурге стране, Европа и влада Србије на челу са Пашићем захтевају од краља да уклони заверенике и осуди насилни чин над Обреновићима.

Растрзан између војске и владе, под додатним притиском страних посланстава, Петар Карађорђевић мора да донесе своју прву краљевску одлуку која ће га позиционирати, како у земљи, тако и у очима света.

Уредник серије: Дуња Петровић
Редитељ: Петар Ристовски
Сценаристи: Владимир Ћосић, Милован Витезовић, Петар Ристовски
Играју: Лазар Ристовски, Марко Баћовић, Љубиша Савановић, Александар Вучковић, Марко Тодоровић, Тихомир Арсић, Милан Колак, Даница Ристовски, Иван Вујић, Танасије Узуновић, Бранко Јеринић, Светозар Цветковић, Миодраг Кривокапић, Небојша Миловановић, Радован Вујовић и многи други
Директор фотографије: Душан Јоксимовић
Композитор: Миодраг Цицовић
Сценограф: Аљоша Спајић
Костимограф: Борис Чакширан
Монтажери: Лазар Предојев, Милена Предић
Продукција: Радио-телевизија Србије
Извршна продукција: "Зилион филм" - Лазар Ристовски

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво