Кухиња мога краја

Шеста епизода: Верица Јовановић (1959), село Пасјаче

Својим примером чува помало заборављено традиционално српско сеоско домаћинство и задругарство. Бави се пољопривредом, узгојем стоке, обрадом земље, баштом, виноградом.

У домаћинству живи са супругом Томиславом, сином  и свекрвом, која јој упркос својим годинама и даље представља помоћ и ослонац.

У њеној кући могу се видети бројне народне ношње и ручни радови који чувају традицију овога краја. Верица је и члан удружења Ђердан са којим је учествовала на разним такмичењима и добијала бројне награде за специјалитете кухиње свога краја.

И на крају, можда је тајна чувене Верицине стругане погаче у томе сто јој свекрва помаже, или у томе што све што ради, ради од срца.

Тек, њену непосредност и дух заједништва препознале су и остале учеснице, а за јела која је она представила свакако ћете тражити рецепт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво