Груди

Радио-телевизија Србије, у суботу 9. марта на програму РТС од 21.00 часова, премијерно приказује прву епизоду играно-документарне мини-серије "Груди", која је настала у копродукцији Радио-телевизије Црне Горе и продуцентске куће "Меандер филм", а коју је, по сценарију Марије Перовић и Владиславе Војиновић, режирала Марија Перовић.

Радња ове породичне мини-серије смештена је у Никшићу. Ликови су припадници средње класе, интелектуалци, неостварени и шармантни антијунаци, родитељи и они који покушавају да се остваре као родитељи. Свака епизода је посвећена једном од главних јунака, а то су три жене и један мушкарац.

Ана (42) је биохемичар и самохрана мајка. Самој себи је дијагностификовала канцер груди. Зорка (42) је супруга успешног бизнисмена која покушава да остане трудна. Пита се да ли су јој груди у реду због хормона. Јелена (43) је удата за странца, наставница у Никшићу, родном граду све три главне јунакиње ове приче, која жели инострану стипендију.

Њих три се сусрећу у родном граду на двадесетпетогодишњици матуре. Иако живе у три различите државе које су настале распадом Југославије свака има важне проблеме са грудима.

Фуки (42), њихов шармантни и делинквенцији склон школски друг са све три другарице има и још понешто. Фуки живи са својом бабом и бави се сумњивим пословима.

Три дана, током којих сви они подвлаче црту и рачунају са још увек безбројним непознатима, промениће им животе. Шест месеци касније, један дан, као епилог, показаће крајње резултате на њиховим путевима ка самоостварењу.

У првој епизоди серије у ток једне случајне љубавне ноћи Ане са Фукијем, сазнајемо да у њеном животу ништа није како изгледа...

Једна од кључних тема серије је борба против канцера дојке. Основни покретач серије је генерацијско, гимназијско пријатељство, а драмски разлог болест, тако да серија осим драмског, уметничког, хумористичког, мелодрамског, има и едукативни значај, јер скреће пажњу на врлине и мане савременог друштва: темпо живота, трка за афирмисањем, опстанак, пријатељство, подршка, генерацијски сукоб и жеља за бољим животом.

Улоге тумаче: Дубравка Дракић, Нада Шаргин, Марија Шкаричић, Војин Ћетковић, Мира Бањац, Пеђа Бјелац, Јелена Ђукић, Данило Лончаревић, Бранимир Поповић, Александар Ђурица... и други.

Уредник серије за РТС: Марко Новаковић

Режија: Марија Перовић

Сценарио: Марија Перовић и Владислава Војновић

Директор фотографије: Душан Грубин

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво