Око магазин: Славој Жижек - Словенац, Маркс и компанија

Да ли је он ванземаљац који најбоље разуме Маркса или је само левичар који савршено разуме како функционише капиталистичко тржиште?

Трамп или Хилари, Брегзит или останак Британије у Унији, Мадуро или Гвајдо - нема доброг избора, оба су лоша, пише у најновијем тексту Славој Жижек. Овај 70-годишњи Словенац један је од најцитиранијих филозофа данашњице. Да ли је он ванземаљац који најбоље разуме Маркса и компанију или је само левичар који савршено разуме како функционише капиталистичко тржиште?

Погледајте водич кроз живот и дело Славоја Жижека.

Србија је пре неколико дана добила четири МИГ-а 29 из Белорусије, па ратно ваздухопловство сада броји 14 таквих авиона. Ко су људи који управљају борбеним авионима? Каква знања и какве вештине се траже од људи који возе мигове? У току је упис на Војну академију а ко ће све да чува српско небо?

Европа и земље периферије свој дугорочни развој не могу да заснивају на ниским платама, написао је недавно у једном тексту Сергеј Гуријев, главни економиста Европске банке за обнову развој. Гуријев је прошле недеље боравио у земљи коју описује као једну од оних са ниским зарадама. Како онда види развој Србије, како можемо да повећамо стандард а како да зауставимо миграцију пре свега оних најспособнијих.

Уредник емисије: Горислав Папић

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво