Културни дневник

Гости Културног дневника су чланови ЛП дуа, пијанисти Соња Лончар и Андрија Павловић, поводом концерта у суботу, 2. марта у Коларчевој задужбини са музиком за два хибридна клавира.

Пијаниста Јевгениј Судбин премијерно је наступио пред београдском публиком.

У Удружењу композитора Србије одржана је јубиларна, тридесета трибина "Нови звучни простори" Центра за музичку акцију.

У оквиру студијског боравка у Сједињеним Америчким Државама, београдски визуелни уметник, професор емеритус Чедомир Васић, одржао је предавање на Колеџу Лафајет у Истону и приредио изложбу "Промењиве слике / померање виђења".

У емисији говоримо и о округлом столу о будућности признања за врхунски допринос националној култури, изложби посвећеној археологу Милоју Васићу, отвореној у Библиотеци САНУ, као и о српским филмовима на овогодишњем Фесту.

Представљамо РТС-ова издања "Антологију шаљивих народних приповедака" и нови документарни серијал "Балкан".

Сваке вечери, од понедељка до петка, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Драгана Пантић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар