Беовизија 2019

Фестивал "Беовизија", на којем ће бити изабран представник Србије на такмичењу за Песму Евровизије 2019, ове године имаће три такмичарске вечери. Прво и друго полуфинале на програму су 27. и 28. фебруара, а велико финале избора за српску песму на Евросонгу - 03. марта. Преносе све три вечери из Студија 8 и 9 РТС-а гледаоци ће моћи да прате на Првом програму РТС-а и РТС Планети од 21.00.

На основу објављеног конкурса за избор српског представника на такмичењу за "Песму Евровизије", која ће се у мају ове године одржати у Тел Авиву, селекциона комисија је у конкуренцији од 76 композиција одабрала 24 које ће се такмичити на фестивалу "Беовизија 2019".

У оба полуфинала представиће се по 12 композиција, а најбољих 6 из сваког полуфинала бориће се у великом финалу за титулу победника "Беовизије 2019". Публика и стручни жири ће својим гласовима - по евровизијском принципу, одлучити ко ће представљати Србију на 64. по реду избору за најбољу песму Европе.

Овогодишња Беовизија имаће шест водитеља. РТС-ов тандем Драгана Косјерина и Ана Бабић ове године ће гледаоце кроз такмичарске вечери из највећег студија РТС-а водити уз помоћ глумачког двојца - Иван Михаиловић и Небојша Миловановић. Из Студија 9, који ће у данима фестивала постати греен роом, укључиваће се Кристина Раденковић и Бојана Марковић.

Ревијални учесници друге полуфиналне вечери су: Сања Илић и Балканика, Јелена Томашевић, Леа Сирк, Калиопи, Лака и Мирела, Енилија Кокоић из Југословенске групе Рива, која је 1989 победила на Евровизији.

Водитељски пар 28. фебруара биће Ана Бабић и Небојша Миловановић, а редослед извођења композиција друге полуфиналне вечери је следећи:

1. Љубимо се - Сања Рио

2. Будим те - Мајдан

3. Чудо - Гога Станић

4. Луташ - Ана Поповић

5. Раднички син - Лорд

6. Круна - Невена Божовић

7. Боје - Џипсикорд

8. Викторија - Јана

9. Погледај у небо - Лана и Алдо

10. Нема суза - Џенан Лончаревић

11. Твоје очи - Тина и Лола Амвон

12. Речи нису довољне - Тамара Милановић

Све композиције које учествују на овогодишњем фестивалу доступне су на мултимедијалној платформи РТС Планета и званичном Јутјуб каналу РТС-а за Песму Евровизије.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво