Око магазин: Ласло Ђере, тихи херој са севера Бачке

Шта у Сенти кажу какав је тип тај њихов Лацика а шта мисле тениски стручњаци који су му домети и да ли може боље и од тренутне 37. позиције на свету?

Ласло Ђере, први је српски тенисер после Новака Ђоковића који је освојио АТП турнир из категорије 500. Овај велики успех млади Сенћанин постигао је у Рију а након победе у финалу говором је расплакао публику. Шта у Сенти кажу какав је тип тај њихов Лацика а шта кажу тениски стручњаци који су му домети, да ли може и боље од тренутне 37. позиције на свету.

Натали Лоазо, француска министарка задужена за европске интеграције сматра се особом од поверења председника Макрона. У Београд је донела не баш лепе вести кад је реч о области која је њен ресор. Уз пригодне речи да Србија у сваком смислу јесте део Европе рекла је и да је садашнеј стање Европске уније такво да новог придруживања неће бити. О томе и о актуелним српско француским односима Натали Лоазо говори за Око магазин.

Његови непријатељи би рекли да је и он близак председнику Макрону. Уосталом, француски председник га је одликовао легијом части. Његови фанови кажу да је тренутно најбољи светски писац и да са политиком има везе утолико што је сваки његов роман пророчански. У најновијем роману Серотонин предвидео је француску сељачку буну односне "жуте прслуке". Српски превод Серотонина, као трећи у свету појавиће се у петак а он не би био контроверзан да није одбио да књигу промовише у Шведској и Немачкој али у јуну долази у Србију. На његов нико не зна који рођендан прича о Мишелу Уелбеку и његовом новом роману.

Уредник емисије: Горислав Папић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво