Беовизија 2019

Фестивал "Беовизија", на којем ће бити изабран представник Србије на такмичењу за Песму Евровизије 2019, ове године имаће три такмичарске вечери. Прво и друго полуфинале на програму су 27. и 28. фебруара, а велико финале избора за српску песму на Евросонгу - 03. марта. Преносе све три вечери из Студија 8 и 9 РТС-а гледаоци ће моћи да прате на Првом програму РТС-а и РТС Планети од 21.00.

На основу објављеног конкурса за избор српског представника на такмичењу за "Песму Евровизије", која ће се у мају ове године одржати у Тел Авиву, селекциона комисија је у конкуренцији од 76 композиција одабрала 24 које ће се такмичити на фестивалу "Беовизија 2019". У оба полуфинала представиће се по 12 композиција, а најбољих 6 из сваког полуфинала бориће се у великом финалу за титулу победника "Беовизије 2019".

Публика и стручни жири ће својим гласовима - по евровизијском принципу, одлучити ко ће представљати Србију на 64. по реду избору за најбољу песму Европе.

Овогодишња Беовизија имаће шест водитеља. РТС-ов тандем Драгана Косјерина и Ана Бабић ове године ће гледаоце кроз такмичарске вечери из највећег студија РТС-а водити уз помоћ глумачког двојца - Иван Михаиловић и Небојша Миловановић. Из Студија 9, који ће у данима фестивала постати греен роом, укључиваће се Кристина Раденковић и Бојана Марковић.

Водитељски пар 27. фебруара биће Драгана Косјерина и Иван Михаиловић, а редослед извођења композиција прве полуфиналне вечери је следећи:

1. Зашто да се не деси - Фанкд Ап

2. Туго - Александра Секулић

3. Вода и пламен - Освајачи

4. 7 - Дуња Вујадиновић

5. До 100 - МР. Доо

6. Да ли чујеш мој глас - Сашка Јанкс

7. Бела - Иван Куртић

8. Аритмија - Софија Перић

9. Још ти чујем глас - Снежана Берић - Екстра Нена

10. Само лагано - Елеонора

11. Моја бол - Вондер Стрингс и Ивана Владовић

12. Само без страха - Наташа и Уна

Ревијални учесници прве полуфиналне вечери су: Бојана Стаменов, Жак Хоудек, Сања Вучић и Кнез

Све композиције које учествују на овогодишњем фестивалу доступне су на мултимедијалној платформи РТС Планета и званичном Јутјуб каналу РТС-а за Песму Евровизије.

Беовизија 2019 - 27. и 28. фебруар, 3. март, 21.00, РТС 1 и РТС Планета

број коментара 0 Пошаљи коментар