Моја генерација "Z"

Од 4. марта, од понедељка до четвртка у 22 часа.

Серија говори о онима који су наследили чувене "миленијалце" - генерацији "Z", односно о матурантима једне београдске гимназије (рођеним 2000-те, у години Змаја по кинеској астрологији).

У серијалу о одрастању, традиционално једном од најпопуларнијих поджанрова на овим просторима, пратимо јунаке из два разреда (из црвене и плаве смене) у првим данима нове школске године у којој ће донети важне животне одлуке.

Драмски заплети, оплемењени музиком (Земља грува, Мистејк Мистејк и други) и хумором, говоре о дилемама и проблемима али и радостима у животу младих у Србији, о њиховим родитељима и професорима.

У првој епизоди серије, која носи назив "Повратак у школу - плава смена" упознајемо ликове из преподневне, плаве смене.

Бојана се из Сремске Митровице доселила у Београд. Припрема се за први дан у новој школи, бринући се да ли ће се прилагодити новом друштву. Када стигне у нову школу, брзо схвата да неће лако наћи пријатеље, и затиче панику међу ђацима јер им се ове године мења разредни старешина. Како су се и плашили, добили су баш најстрожијег. Зато одељење одлучује да направи протест. Бојана им предлаже како: да окрену клупе од табле и да "окрену леђа школском систему".

Улоге тумаче: Предраг Васић, Јована Миловановић, Катарина Живковић, Никола Станковић, Јана Милосављевић, Немања Рафаиловић, Кристијан Марковић, Ненад Петровић, Исидора Грађанин, Никола Малбаша, Кристина Јефтовић, Сава Стојановић, Стефан Вукић, Ивана Аџић, Милан Зарић, Вања Јовановић, Матеа Милосављевић

Остале улоге: Небојша Рако, Ана Мандић, Милица Зарић, Слободан Бештић, Милош Влалукин, Катарина Жутић, Предраг Бјелац, Дарко Томовић, Владан Дујовић, Ненад Ћирић, Александар Ђурица, Данијела Угреновић, Стефан Ковачевић, Вања Милачић, Петар Стругар...

Уредник серије: Марко Новаковић

Редитељи: Милош Петричић, Милан Коњевић, Бранко Вучић и Коста Ристић

Сценаристи: Владимир Симић, Владимир Ћосић, Милена Деполо, Милан Коњевић, Нина Џувер и Бранислав Черњев

Директори фотографије: Пера Поповић, Александар Иванчевић, Дарко Станојев и Горан Јанковић

Сценограф: Биљана Нећак

Костимограф: Андреа Самарџић

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар