Културни дневник

Гост Културног дневника је редитељ Горан Марковић. Повод - премијера његовог новог филма "Делиријум тременс" на овогодишњем ФЕСТ-у.

У Лос Анђелесу је одржана 91. церемонија доделе Оскара, награда америчке Академије филмских уметности и наука.

У Народном позоришту у Београду одржан је први NEW Patronat, сусрет између домаћих и европских драмских уметника.

Први омладински симфонијски оркестар основан у Србији, Филхармонија младих "Борислав Пашћан", обележио је 40 година постојања, концертом у Коларчевој задужбини.

У Галерији Артгет Културног центра Београда, представљен је роман "Прича о супермаркету" Димитриса Сотакиса.

Филм "Случај Макавејев или процес у бископској сали", Горана Радовановића, приказан је на 47. ФЕСТ-у. Реч критике: Ђорђе Бајић, филмски критичар.

После тридесет година "Политикин забавник" је поново и на словеначком језику.

Сваке вечери од понедељка до петка, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и кулутре, али и поп културе, дизајна, нових технологија.Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догадјаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Лидија Божић
Монтажер: Бранислав Поповић
Реализатор: Сања Реџић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво