С Тамаром у акцији

За Тамарину акцију, о којој је емисија емитована у шестој сезони, породицу Халитовић пријавили су пријатељи који живе у иностранству. Емисије и акције седме ТВ сезоне серијала пратићемо од 15. марта.

Тутин, друга по величини санџачка општина, се простире у просеку на 1000 метара надморске висине а красе је брдовити крајолици кањона реке Ибар и њених притока. Мушкарци углавном раде у иностранству, а жене остају код куће и чувају децу.

Породица Халитовић је осмочлана: отац Митхат (37), мајка Севија (33), синови Рамис (13), Адел (9), Анел (3) и ћерке Медиха (11), Мелиха (7) и Урија (5).

Митхат и Селвија су у браку 15 година. Митхат је годинама радио за америчку амбасаду па су велику породицу желели ослањајући се на његова примања. Након саобраћајне несреће коју је доживео, Митхат је нажалост остао без посла и сада надничи.

Прво су становали код његових родитеља али су, онда марљиво штедећи - купили кућу, брвнару у близини његових родитеља. Објекат нема купатило ни кухињу. Породица се сналази како зна и уме, углавном се ослањајући на Селвију која је вредна, одлучна, предузимљива и комуникативна жена.

Екипа Тамариних мајстора је Халитовићима потпуно променила кућу: саградили су им купатило, кухињу, ставили нову столарију, изменили распоред просторија у кући. Уз велику помоћ власника стоваришта из истог дела града, направили су им настрешницу и терасу, заменили цреп и оџаке...

Док су трајали најзахтевнији грађевински радови, Тамара Грујић је стигла да обиђе и забележи и најупечатљивије природне лепоте и знаменитости ове слабо посећене општине. Чланови "Џип клуба" су јој показали околне планине Понор и Црвене воде, спуштали су се чамцем низ ток Ибра... Као посебна посластица, забележен је, само за гледаоце емисије - највећи вашар на Пештерској висоравни, чувени "Илиндански тефериџ", код села Брачак.

Наравно, видећете и како се праве чувене мантије. А оно што је најважније - овековечена је и искрена срећа коју су, између осталих, показали и другари малих Халитовића, радујући се новој кући својих другова.

Епизода пуна дивних емоција, ретко виђених природних лепота и специфичних народних обичаја на програму је у петак 22. фебруара са почетком у 21 сат.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво