Убиство на подмукао и свиреп начин из ниских побуда

Убиство на подмукао и свиреп начин из ниских побуда је југословенски криминалистички филм снимљен 1969. године у режији Живорада Жике Митровића по сценарију Милана Милићевића - Ланга.

По својој теми и по свом стилу се прилично ослањао на Митровићево раније дело Нож, али такође и дотицао дотадашње табу теме југословенске кинематографије као што је абортус (који је још увек био илегалан).

Филм је изазвао пажњу и по томе што је снимљен у cinema verite стилу, односно што се уз игране користе и документарне сцене (које укључују протагонисте који гледају представу мјузикла Коса у београдском Атељеу 212), односно славне личности које се накратко појављују у cameo улогама глумећи саме себе.

Убиство извршено у центру Београда послужило је новинару да попуни рубрику. Али кад милиција ухапси и оптужи, по његовом мишљењу невиног човека, он се умеша у истрагу кроз коју ће срести низ личности из виших чаршијских кругова и из београдског подземља. Доводећи живот у опасност, он најзад открива правог убицу.

Улоге: Михаило Јанкетић, Ирена Просен, Зоран Милосављевић, Петар Краљ...

Режија: Жика Митровић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво