Културни дневник

У Шабачком позоришту 19. фебруара премијерно ће бити изведена представа "Бела грива" по тексту Renea Gijoa у режији Ирене Ристић. Почеле су и пробе за представу "Бацачи прстију" по награђиваном комаду Иве Брдар у режији Бојана Ђорђева, коју ово позориште припрема у копродукцији са Стеријиним позорјем. Гост Културног дневника је в.д. директора Шабачког позоришта Милена Миња Богавац.

У Студију 6 Радио Београда, одржан је концерт позоришне музике Ирене Поповић. Музику која је из позоришних оквира прерасла у самосталне композиције, тумачили су реномирани домаћи извођачи.

У Новом Саду и Београду изведена је чувена барокна опера "Ацис и Галатеа" Георга Фридриха Хендла. Полусценско извођење поводом 300 година од настанка композиције реализовала је Нова београдска опера.

За Култрурни дневник ексклузивно говори ауторски тандем филма "Пиране", писац Роберто Савијани и редитељ Клаудио Ђованези, добитници Сребрног медведа за сценарио на управо завршеном 69. Берлинском филмском фестивалу .

Представљамо вам књигу "Еволуција свега " Мета Ридлија.

Представа "Бановић Страхиња" по тексту Борислава Михајловића Михиза у адаптацији и режији Небојше Брадића, настала у копродукцији између Народног позоришта Приштина са седиштем у Грачаници и Шабачког народног позоришта, гостовала је у Народном позоришту у Београду на Сцени "Раша Плаовић".

У Галерији Савеза удружења ликовних уметника Војводине, отворена је изложба експерименталног тактилног стрипа Драгане Купрешанин под називом "Невидљиви талас".

У Загребу, у Централној библиотеци Срба у Хрватској, представљена је књига "Српски интелектуалци и Југославија, 1918-1929" др Бранке Прпе.

Велики хитови шездесетих година, у духу 21. века, одјекују са сцене Герик театра на лондонском Вест Енду у мјузиклу ‘'Рип ит уп''. Ово је представа о којој се говори.

Сваке вечери, од понедељка до петка, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Војка Пајкић Ђорђевић
Монтажа: Горан Томић
Реализатор: Маја Мандић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво