Професионалци: Никола "Коле" Ангеловски- глумац и редитељ

Рођен је 1943. године у Скопљу. Дипломирао је на Факултету драмских уметности у Београду.

Прва улога Владе Трефа у филму "Саша" донела му је дебитантску награду у Пули и отворила врата за улоге које су се низале "Лито виловито", "Три", "Доћи и остати", "Човек од свита".

За филм "Доћи и остати" (1965) добија Сребрну арену фестивала у Пули. Запажене улоге имао је и у филмовима "Битка на Неретви", "Сутјеска","Бановић Страхиња".

Новије генерације га знају као Мачка из филма "Сабирни центар" и улоге у комедијама "Хајде да се волимо" и "Свемирци су криви за све".

Временом почиње да се бави режијом, драмским писањем и продукцијом. За свој режијски првенац филм "Уклети смо, Ирина" добија награду Кокан Ракоњац 1973. на Пулском фестивалу.

"Викенд мртваца" комедија из 1988. у његовој режији проглашен је за најгледанији македонски филм икад.

Аутор емисије: Драган Станојевић

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво