Културни дневник

Гост Културног дневника је композитор Ања Ђорђевић поводом музичког спота који је реализован за програм РТС 3, а којим ће се на нашој телевизији промовисати уметничка музика.

У Југословенском драмском позоришту у оквиру програма "Сећање на Небојшу Глоговца" представљена је "Монографија: Небојша Глоговац" ауторке Татјане Њежић.

На концерту из циклуса "Премијере", Симфонијски оркестар РТС премијерно је извео композицију "Усамљени небодер" Иване Огњановић, за симфонијски оркестар и електронику.

У Малој сали Коларца разговарало се о књизи Драгослава Симића "Гласом писана историја", насталој на основу заоставштине серијала радиофонске емисије "Говори да бих те видео".

У рубрици Реч критике, Ана Тасић говори о комедији "Тартиф" која је премијерно изведена на Великој сцени Народног позоришта у Сомбору. Комад је настао на основу истоименог Молијеровог дела и ауторски је пројекат редитеља Игора Вука Торбице.

На трећем спрату Њујоршке библиотеке извођачких уметности у Линколн центру налази се највећа и најеклектичнија колекција предмета везаних за плес. Ове године тај одсек слави 75 година постојања.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

уредница Драгана Пантић
монтажа Аника Тесла
реализација Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар