Културни дневник

У Београдској филхармонији биће одржан концерт из циклуса "Узвишеније" са религиозним темама. Члановима Филхармоније придружиће се Хор Обилић АКУД Бранко Крсмановићи ексклузивни солиста, члан чувеног Хора бечких дечака, са традицијом дугом преко пет векова.

У оквиру пратећег програма изложбе "На путу око света. Уметност из Немачке", после два јавна вођења која су одржали аутори изложбе Матијас Флиге и Матијас Винцен, гост Београда је Марк Ламерт, један од уметника чија су дела заступљена на овој изложби.

На сцени "КУЛТ" Установе културе "Вук Стефановић Караџић" премијерно ће бити изведен комад "Реално, што да не?" који је по тексту Жељка Јовановића режирао Марко Челебић.

Изложбом "Пола века у Манаковој кући" Етнографски музеј у Београду обележава 50 година рада у том значајном споменику старобалканске архитектуре.

У ирачком граду Мосулу после вишегодишњих борби отворена је прва изложба културног блага Ирака. Сталну поставку под називом "Повратак у Мосул" чине древни споменици тог подручја, али и дела савремених сликара.

Гост Културног дневника је Јован Бабић, професор етике на Филозофском факултету у Београду, овогодишњи добитник награде "Никола Милошевић" коју Радио Београд 2 додељује за најбољу књигу у области теорије књижевности и уметности, естетике и филозофије.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Марија Миљевић Рајшић
Монтажа: Милош Ачански
Реализатор: Сања Реџић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво