Културни дневник

Берлин је поново престоница филмске уметности - отворен је Берлинале, последњи под вођством дугогодишњег директора Дитера Кослика. Са црвеног тепиха Берлинала извештава Сандра Перовић.

Роман Београдски трио Горана Марковића био је тема сусрета у Дому културе Студентски град. Речи су у фокусу радова на изложби Мирјане Ђордјевић Талер, отвореној у Галерији Гете института. У Атријуму Народне библиотеке Србије представљена је двојезична монографија Велики рат 1914-1918, приређивача Кринке Видаковић Петров. Антропоцен, нова опера Стјуарта Мекреа у режији Метјуа Ричардсона, светску премијеру имала је крајем јануара на сцени Шкотске опере у Глазгову. Вечерас је Антропоцен премијерно изведен и у Лондону.

У француском граду Ремсу до 7. фебруара одржава се Међународни позоришни фестивал који приказује еклектичан избор позоришних, плесних и музичких наступа из читаве Европе.

Манифестација Београд светлости отворила је другу деценију својих активности програмом под називом Замисли светлост, који се одржава у Културном центру Град. Тим поводом, гост Културног дневника је Александра Стратимировић, визуелна уметница и дизајнер осветљења.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажа: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар