Јутарњи програм

Пословица каже да се најслађе смеје онај који се последњи смеје. Медицина одговара да не треба чекати, смејте се и први и последњи, смејте се стално јер је смех лековит. Ојачава организам, помаже у лечењу, а и свака болест изгледа мања ако нас лечи расположени доктор. О лековитости смеха и доброг расположења, говори Споменка Мујовић, професор Медицинског факултета у пензији.

Већина стамбених зграда у Србији има проблем са недостатком противпожарне опреме. Ретко која зграда има исправне хидранте. О безбедносној култури и начинима да се она повећа, говорићемо у наредним минутима. Гошћа Јутарњег програма је Јована Цвјетковић, један од аутора пројекта "Безбедан објекат" .

Венецуелу већ месецима потресају масовни протести опозиције у којима је било и жртава. У међувремену, једанаест европских земаља признало је Хуана Гваида за привременог председника Венецуеле и позвало га да распише нове председничке изборе. Протести и насилне смене власти у овој латиноамеричкој земљи нису ништа ново, штавише војни пучеви су често били начин да се дође до власти. Шта је позадина покушаја насилног свргавања с власти актуелног председника Николаса Мадура, каква је улога САД и Велике Британије и којим путем је кренула Венецуела- теме су за нашег госта професора Слободана Пајевића председника Међународне федерације за изучавање Латинске Америке и Кариба.

Добитница Светосавске награде за 2018 годину, Силвана Пешић, је синоним за хуманизам, толеранцију и врхунски професионализам. Она је директорка ОШ "Драган Ковачевић" у Београду.

Водитељи: Сања Драгићевић, Душица Спасић

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво