Златна идеја - Вредне руке Аранђеловца

У новој епизоди серијала Златна идеја представљамо "Вредне руке" Аранђеловца. Предузетнике који својим рукотворинама представљају Аранђеловац у свету. Већ три године заредом изложба старих заната, рукотворина и домаћих производа од воћа и поврћа организована је на празник Аранђеловдан. У емисији Златна идеја упознаћемо и младе који развијају породични бизнис.

Удуржење "Креатив Ар" постоји већ три године и окупља више од двадесет чланова који се баве производњом сувенира и рукотоврина. У центру Аранђеловца је њихов продајно-изложбени простор, који је посебно интересантан страним туристима.

Биљана Остојић се, након што је остала без посла, посветила производњи зимнице, што је због добрих препорука пријатеља и корисника прерасло у нови посао.

Слађана Максића смо упознали у Шумадији, која је позната по изобиљу и производњи шљиве. Размишљао је како да направи додатни посао и готов производ прерадом овог воћа.

А Јовица Војиновић је на породичном газдинству засадио боровнице које највише пласира на иностраном тржишту. То је још увек додатни посао, који се сваке године увећава са тенденцијом да постане примарна делатност породице Војиновић.Каже се да ништа није случајно, уз идеју дошао је и добар дизајн паковања за Орашчанку, такође на спонтан начин.

Радмила Митровић, дипломирани економиста, ткачки занат и вез учила је од своје баке и маме, након одласка у пензију наставила је са том активношћу користећи разбој своје баке и отворила салон "Рајка".

Јована Сујковић је предузетница чији је отац давне 1998. године почео је да се бави производњом амбалаже од полиетилена. Како су тежили да направе баланс цене и квалитета, тако је и посао напредовао, а Јована се укључила у пословање, којим данас и руководи.

Реасторан "Александар" називају и краљевским рестораном, отворен је у дворишту породичне куће у време када су се делили први подстицаји и кредити за развој предузетништва у периоду Анте Марковића. Слободан Ђорђевић, напустио је јавни сектор и посветио се угоститељству.

Уредница емисије: Тамара Јаковљевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво