Квадратура круга - специјал: Племенити људи

Цео фебруар биће у знаку 17. рођендана Квадратуре круга. У првој од четири специјалне емисије, посвећене тој годишњици, подсетићемо вас на људе који су у тешким временима показали своју човечност, често ризикујући свој да би спасли туђи живот.

Један од њих је Горан Ченгић који је за време рата у Сарајеву бранио човека од нечовека и зато је страдао.

На листи племенитих људи је и Иванка Шућур из Храснице која у ратно време у Босни сваких седам дана давала крв како би добила "Каритасов" хуманитарни пакет у коме је било млеко у праху. Млеко јој је било потребно за напуштену бебу коју је одгајала, а коју је пронашла, после гранатирања, у близини зграде у којој је живела.

Међу људима које је уз херојство красило и чојство је и Амир Реко који је 25. јуна 1992. године одбио да изврши наређење више команде из Горажда и побије 45 Срба из села Бучје. Тај његов чин има још већу тежину када се зна да су три дана пре тога српски војници живу запалили Амирову мајку и још шест чланова његове фамилије.

У овој емисији упознаћете и Мила Јањића који је ризиковао свој живот
да би спасао Рама Кадрића кога су Арканови војници, за време рата, били обесили у центру Сребренице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво