Културни дневник

Гост Културног дневника је пијанисткиња и композиторка Ирина Дечермић, добитница награде Музика класика за 2018. годину. Она је проглашена композитором године за примењену музику коју је урадила за телевизијску серију Корени у прудукцији РТС-а.

У Читаоници фонда књижевности Библиотеке града Београда, представљена је нова књига "Атлас псеудомитологије" Светислава Басаре.

У ЕУ инфо центру почео је 7. Фестивал европског филма у оквиру којег ће публика до 8. фебруара моћи да ужива у најновијим остварењима на тему културног наслеђа земаља Европе.

У дигиталном Студију 6 Радио Београда наступио је Биг Бенд РТС-а са познатим словеначким уметником, певачем и пијанистом, Урошем Перићем, који се сматра једним од најбољих интерпретатора музике Реја Чарлса.

У Мађарском културном институту Collegium Hungaricum управник катедре за хунгарологију проф. др Марко Чудић одржао је предавања о преводима Данила Киша на мађарски језик.

Најављено је 10. издање Миксер фестивал.

У Културном дневнику о римејку класика о уштогљеној дадиљи великог срца, филму "Повратак Мери Попинс" са Емили Блант у главној улози.

Водимо вас у Париз на традиционални Светосавски бал.

Уредник: Војка Пајкић Ђорђевић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Бранислав Бане Трифуновић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво