Културни дневник

На конференцији за новинаре у новом сценском простору Радионица Народног позоришта, најављен је почетак проба драме "Нечиста крв" Борисава Станковића, у режији Милана Нешковића и опере "Коштана" Петра Коњовића, у режији Југа Радивојевића.

У Шангају је изведено дело Бранке Поповић "На том веома далеком месту" за симфонијски оркестар. Композиција је наруџбина Шангајског конзерваторијума, а писана је за старе кинеске инструменте ерху и јанг ћин.

У малој сали Коларчеве задужбине представљена је књига Тодора Куљића "Прогнани појмови" Неолиберална појмовна ревизија мисли о друштву.

Поводом обележавања 150 година постојања Народног позоришта, Културно-уметнички програм Радио-телевизије Србије емитује документарно-играни серијал Народно позориште у 10 чинова. Десета, последња епизода зове се "Гардероберка". У овој епизоди своју последњу улогу одиграо је Предраг Ејдус.

У оквиру такмичарског прогама Фокус Европа на предстојећем ФЕСТ-у биће приказан филм "Веран човек" Луја Гарела са Летицијом Кастом у насловној улози.

Након филма "С/Кидање" из 2013. године, пред гледаоце стиже још једно остварење редитеља Косте Ђорђевића, филм "Режи". Тим поводом, Коста Ђорђевић је вечерас у Културном дневнику.

Сваке вечери, од понедељка до петка, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија...Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају је свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник ре-афирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић

Реализатор: Маја Мандић

Монтажа: Горан Томић

број коментара 0 Пошаљи коментар