Квадратура круга: Кад живот заболи

Тамара и Тијана Лазовић из села Бање код Зубиног Потока су прерано остале без оца и мајке. Њих две одрастају у самоћи, јер у селу у коме живе има још само двоје деце. О њима су, након смрти родитеља, бригу преузеле тетке по оцу.Тијана има седам, а Тамара десет година и немају више никаквих жеља.

Када одрастао човек остане без жеља то је први знак да је његов живот почео да се урушава. Када дете остане без жеља онда то није само знак урушеног детињства већ и слика друштва и времена у коме живимо, а ове две девојчице и даље живе на Косову.

Друга прича у новом издању Квадратуре круга снимљена је у Студеници код Станише Богојевића који већ увелико гази десету деценију. У његових 95 година стало је много тога, почев од монашког одрицања и послушања код владике Николаја Велимировића, преко учешћа у Другом светском рату, па до дугогодишњег управљања поштом у Ушћу.

Ни на прагу стоте године Станиша није изгубио виталност, дух и вољу за животом. Научио је да рукује лап топом и андроидом а још увек чита, свира хармонику, гусле и фрулу.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар