Културни дневник

Гост специјалног издања Културног дневника посвећеног ликовној уметности је Иван Шулетић добитник награде за цртеж фондације Владимир Величковић.

Нова фаза постојања најстарије централне музејске куће у Србији започела је новом сталном поставком и мултимедијалним спектаклом 28. Јуна 2018.

Након дугих редова у данима непосредно после отварања Народни музеј бележи добру посету и током редовног радног времена. Изузетном изложбом сликара и академика Марка Челебоновића завршава се програм обележавања 50 година постојања Галерије САНУ.

У Музеју савремене уметности у 2018. одржана је прва ретроспектива изложба Акционе форме Илије Шошкића .У 2019. очекује нас ретроспективна изложба једне од највећих светских савремених уметница Марине Абрамовић.

У Музеју града Београда у здању у Ресавској одржана је изложба "Дамњан - Ретроспектива 1965-2018 „. О "Чуду какофоније".  57. Октобарском салону реч критике историчарка уметности Милица Пекић.

У Њујоршкој МоМи, као догађај од изузетне важности, одржана изложба о архитектури социјалистичке Југославије.

У Палати Меизлик у Аквилеји гостовала репрезентативна изложба Народног музеја "Благо и цареви - раскош римске Србије" .

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник ре-афирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Маја Туцаковић

Реализација: Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар