Око: Шекуларац - Бели Пеле, Меси пре Месија

О првој великој спортској звезди друге Југославије, о томе како је Милош Црњански по повратку из Лондона побегао од колега писаца у Скадарлију да упозна Драгослава Шекуларца.

За мајстором и гора плаче, каже народна изрека. А он је био највећи мајстор фудбалске игре који се родио на Балкану. Да, имала је Србија Месија много пре Месија или је због много чега на терену и ван њега боље поређење са Марадоном? А шпанска Марка уз вест о смрти написала је да је Драгослав Шекуларац био Бели Пеле.

О првој великој спортској звезди друге Југославије, о томе како је постао највећи, размерама његове популарности и томе зашто су га толико волели, али и томе како је један Милош Црњански по повратку из Лондона побегао од колега писаца у Скадарлију да упозна Драгослава Шекуларца.

Гости емисије:
Душан Маравић, некадашњи фудбаски репрезентативац, саиграч и пријатељ Драгослава Шекуларца
Зоран Славнић, некадашњи кошаркашки репрезентативац и пријатељ Драгослава Шекуларца
Вуле Журић, писац који је за радио адаптирао романе Милоша Црњанског а феноменологију ирационалног објашњава пишући о Црвеној звезди

Аутор емисије: Горислав Папић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво