Квадратура круга

Приче о Скарадину и Јурковићима, најбогатијој српској породици у Хрватској.

Породица Јурковић из села Угљеш у Барањи важи за најбогатију српску породицу у Хрватској. Њихово богатство се не мери оним материјалним, већ бројем деце. Имају их шеснаесторо, девет синова и седам ћерки. Екипа Квадратуре круга била им је у посети уочи Новогодишњих празника.

Друга прича у новом издању емисије, снимљена је у Скрадину- граду у коме живот, без прекида траје више од шест хиљада година. У том граду, подигнутом на месту где се река Крка улива у Јадранско море, Срби трају и опстају вековима.

До последњег рата у Хрватској, сваки трећи становник Скрадина био је Србин. Колико их данас има, како и од чега живе, колико их оптерећује прошлост, мучи садашњост и шта им нуди будућност, сазнаћете ове суботе у "Квадратури круга"...

Аутор и уредник емисије: Бранко Станковић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво