Божићна литургија из крипте Храма Светог Саве

Поводом Божића, највећег хришћанског празника, Радио-телевизија Србије преносиће божићну литургију на Божић из крипте Храма Светог Саве у Београду.

Крипта се простире дуж 2000 квадратних метара између темеља Храма Светог Саве и конструктивно и архитектонски представља један сасвим независан подземни објекат. Карактеришу је посебна конструкција са четири улаза, а у крипти се заправо налази Црква кнеза Лазара, чији олтар је смештен испод самог олтарског простора Храма Светог Саве. Због своје раскошне и величанствене архитектуре сматра се једном од најлепших цркава у Европи.

Божићну свету архијерејску литургију 7. јануара у 9 часова служиће патријарх српски господин Иринеј уз саслужење београдско карловачког свештенства. Пренос божићне литургије емитоваће се на нашем Другом програму.

Стручни консултанти преноса биће доценти Православног богословског факултета др Растко Јовић и др Србољуб Убипариповић.

Коментатор: Биљана Радуловић
Редитељи преноса: Владимир Петровић и Рамадан Демировић
Одговорни уредник преноса: Весна Сладојевић

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво