Културни дневник - специјал филм

На предстојећем 69. Берлинском фестивалу који се одржава од 7. до 17. Фебруара, српски глумац Милан Марић одабран је да буде део програма "Европске звезде у успону" престижног светског фестивала А категорије. Тим поводом, гост је специјалног издања Културог дневника посвећеног филму.

Културни ексклузивно октирва да ће филм Делиријум тременс нашег прослављеног редитеља Горана Марковића снимљен у пројдукцији РТС-а светску премијеру имати на 47. ФЕСТ-у где ће се такмичити за награду "Београдски победник" у програму "Српски филм".

Доносимо причу и о "Миљеници", редитеља Јоргоса Лантимоса црнохуморној историјској драми о крхкој краљици Ани, последњој из династије Трјудорових која свечано отвара предстојећи ФЕСТ 22. Фебруара.

Отварањем "Медијатеке", Југословенска кинотека у 2019. обележава 70 гостина постојања.

Из угла критичара анализирамо успехе српског филма у години за нама и представљамо "Такси Блуз" у режији Мирослава Стаматова, ново домаће остварење које отвара 2019. и обећава шармантни и узбудљив градски "road movie".

Уредник: Сандра Перовић

Монтажа: Јована Филиповић

Реализатор: Сања Реџић

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво