Културни дневник

У обновљеном Народном музеју у Београду биће отворена прва међународна тематска изложба. Реч је о гостовању Националног музеја Кине из Пекинга са изложбом под називом "Сва лица културе. Сликарство и живот учењака древне Кине", на којој ће бити изложено више од 100 експоната.

Дан архива у Србији обележава се отварањем изложбе "Светлост архива" поводом 120 година од оснивања Архива Србије.

Изложба "Србија и Срби на филму у ослободилачким ратовима 1912-1918", биће отворена вечерас у Југословенској кинотеци. Поставка је логичан наставак и проширена и допуњена поставка изложбе "Србија и Срби на филму у Првом светском рату," направљене поводом стогодишњице избијања Првог светског рата 2014. године. Скоро тридесет градова Србије и Републике Српске до сада је имало прилику да види ту изложбу.

У Ужичком Народном позоришту вечерас је премијерно изведен комад "Али град ме је штитио" по тексту Тање Шљивар и у режији Бојана Ђорђева.Реч је о праизведби драмског текста награђеног на фестивалу ПИГС у Барселони који прати догађања у време протеста због отварања нове зграде Европске централне банке у Франкфурту 2015. и искуства југословенских имиграната у Немачкој.

У Библиотеци града Београда одржан је сусрет посвећен Фројдовој студији "Нелагодност у култури", у оквиру обележавања 80 година од оснивања првог психоаналитичког друштва код нас.

Гост Културног дневника је професор доктор Томислав Шола, кустос, предавач и аутор концепта и конференције "Најбоље у баштини".

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Марија Миљевић Рајшић
Монтажа: Бранислав Поповић
Реализатор: Сања Реџић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво