Културни дневник

Гост је драмска књижевница Тања Шљивар. Повод је представа "Али град ме је штитио", која ће по њеној драми премијерно бити изведена 14. децембра на великој сцени Народног позоришта Ужице.

Будућност извођачких уметности у Србији перспективе и изазови, наслов је конференције одржане у оквиру "Нове плтформе" која има за циљ редефинисање савремених институционалних и ванинституционалних пракси у овој области.

У Културном центру Београда отворене су три изложбе: у галерији Артгет "Узроци фотографије" аутора Милана Алексића, у Галерији Подрум су радови са последња два издања манифестације Међународни уметнички филм коју је покренула галерија Vajtčapel из Лондона, у Ликовној галерији је изложба"Уплашићу самог себе!" Ивана Шулетића.

Љубавна драма "You Go To My Head" белгијског редитеља и продуцента Димтрија де Клерка премијерно је приказана у Београду. За улогу у овом остварењу је Светозар Цветковић добио Награду критике за најбољег глумца на филмском фестивалу у Хјустону, док је Де Клерк на истом фестивалу добио награду за најбољи филм и режију.

Опера „Служавка господарица" изведена је у Великој дворани Коларца у оквиру пројекта "Young Opera" у којем Коларчева задужбина учествује као партнер "Оперосе", подстичући промоцију младих уметника.

Бритиш каунзил и Галерија Матице српске организовали су у Новом Саду предавање истакнуте британске уметнице Силије Хемптон у оквиру изложбе "Перцепције -Жена по мери друштва".
У обновљеном Народном музеју у Београду ће бити отворена прва међународна тематска изложба. Реч је о гостовању кинеског Националног музеја из Пекинга изложбом под називом "Сва лица културе. Сликарство и живот учењака древне Кине".А у недавно отвореном Културном центру Србије у Пекингу у току је изложба наших уметника млађе генерације.

Уредница: Оливера Милошевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво